Hae sivustolta

JUUKA
Matkailutarjonta

Saaristomaisemia, jylhiä vaaroja ja aarniometsiä

Noin 30 km Kolilta pohjoiseen sijaitsee  Pohjois-Karjalan onnellisin kylä. Upeat luontokohteet ja ystävälliset kyläläiset toivottavat matkailijat sydämellisesti tervetulleeksi. Historiallinen Puu-Juuka, Paalasmaan saaristo, Tahkovaaran jylhät maisemat ja monet muut luonto-ja kulttuurikohteet eivät jätä vierailijaa kylmäksi. Kesäisin kahvilat ja kotieläinpihat ovat myös oivallisia käyntikohteita. Kulttuurinnälkäisille on tarjolla kesäteatteria ja museoita, sekä Juuan kotiseutupolku. Kolilta ajaessa Nunnanlahdessa sijaitsee Kivikylä palveluineen.

JUUKA

Luontokohteet

Juuan luonto hurmaa vaihtelevuudellaan. Nauti ”Kolin pikkusisaren” Korkeavaaran maisemista ja UKK-reitistä aivan kylän tuntumassa. Vesielementistä pääset nauttimaan Paalasmaan saaristossa ja sen kolmen saaren ympäristössä. Aarniometsiä ja suojelualuetta pääset ihailemaan Koppalon luontopolulla ja Iso-Karhun polku tarjoaa mahdollisuuden tutustua erämaa-, harju- ja suoalueisiin.

JUUKA

Kulttuurikohteet

Kulttuurihistorian ystävän ei kannata jättää Juuan vanhan keskustan tutkimista välistä. Puu-Juuka tarjoaa rakennusperinnettä ja kulttuurihistoriaa menneiltä ajoita, 1800- ja 1900 -luvuilla valmistuneet rakennukset luovat oman tunnelmansa pikkukaupungin sydämeen. Puu-Juuan ja kulttuurielämysten ihailun lomassa voit istahtaa esimerkiksi tunnelmalliseen Hedwigin Helmeen kahville ja ostoksille.

JUUKA

Majoituskohteet

Juuka on mökkikunta, joka herää eloon kesäaikaan. Matkailija voi kuitenkin valita ympäri vuoden monipuolisesta majoitustarjonnassa yöpaikan kunnassa vieraillessaan. Juuan keskustan alueella on majatalo ja hotelli. Lisäksi Kolin lähiympäristössä paljon eri tasoisia mökkejä, kaksi hotellia sekä muuta majoitusta.

JUUKA

Tapahtumat

Juuan tapahtumista korvan taakse kannattaa laittaa muun muassa harrasterallisarjaan kuuluva Juuka-ralli, klassisen musiikin festivaali ja syksyn kivenveistofestivaali. Aktiivinen kunta tarjoaa ympäri vuoden nähtävää ja koettavaa.