Elämyksiä lumella ja jäällä

Parasta Kolilla on luonto

Eteläisen Suomen pisimmät ja suurimman korkeuseron tarjoavat laskettelurinteet, maan kauneimmat hiihtotapahtumat ja maastohiihtoreitit ja joka talvi tykkylumen vuoraamat maisemat tekevät Kolista idyllisen talvikohteen. Kolin rinteiden ilmansuunta kohti itää ja pohjoista pitää huolen siitä, että laskettelemaan pääsee pitkälle kevääseen. 

Maastohiihtokausi avataan muuta seutua aiemmin Kolin ensilumenladulla tai naapurissa Kontiolahden ampumahiihtostadionin tykkylumiladuilla.

Murtomaahiihto

Kolin alue tarjoaa monipuolisia hiihtomahdollisuuksia. Valittavana on muutaman kilometrin laduista aina 25 kilometrin pituiseen valaistuun latuun. Latujen vaativuus vaihtelee - vaaramaisemat sopivat hiihtoa pitempään harrastaneille, valaistu latu ja jääladut soveltuvat vaikkapa hiihdon opettelemiseen.

Lue lisää

 

Laskettelu

Kolin kansallispuiston kupeessa laskijaa odottaa Ukko-Kolin hiihtokeskus. Koettavissa on eteläisen Suomen haastavimmat ja koko perheelle hupia tarjoavat rinteet.
Ukko-Kolin rinnealueella on yhteensä seitsemän monipuolista rinnettä ja neljä laskijaa palvelevaa hissiä.

Lue lisää

Kontiolahti Outdoorin ladut

Kolin naapurissa pidentävät maastohiihtäjien kautta liki kolmella kuukaudella.

Lokakuun puolivälissä avattavilla laduilla käy huippu-urheilijoiden lisäksi hiihdon harrastajia lapsista lähtien. Edellistalvena tykitettävän lumivaraston avulla hiihtokausi pitenee keskimäärin 80 päivää.
Kauden alussa lunta levitetään 1,5 kilometriä asvalttiradalle, jota jäähdytetään tarvittaessa jäähdytysputkistolla radan alla. Latua pidennetään asteittain loka-marraskuussa.

Lue lisää...

Lumikenkäily

Koli sopii erityisen hyvin lumikenkäilyyn. Korkeuserojen, paksun lumipeitteen ja ulkoilijaa usein palkitsevien tykkylumimaisemien ansiosta Koli on erinomaista lumikenkäilymaastoa.

Lumikenkäily on yksi Kolin talven suosituimmista aktiviteeteista. Paikalla käy myös suurempia yhteisöasiakkaita, jolloin samaan aikaan voi lumikenkäilemään lähteä likemmäs sata henkilöä. Vuokraamoista löytyy lumikenkiä ja sauvoja siis suurellekin sakille.
Lue lisää.

Opastetut luontoretket

Paikallisen oppaan avulla voit lähteä retkelle ilman suuria ennakkovalmisteluja. Oppaan tehtävänä on huolehtia turvallisesta ja elämyksiä tarjoavasta retkestä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Osaavan oppaan kanssa on helppo rentoutua sekä innostua, oppia ja nauttia kohteesta enemmän.

Olemme ylpeitä Kolilla opastettuja luontoretkiä järjestävistä kekseliäistä ja osaavista yrityksistämme. Opastettuja retkiä tarjoavat Feel Koli, Koli Active Oy ja Pielisen Retki.

Lue lisää.

Husky-safarit

Voit lähteä Koli Huskyn koiravaljakkoretkelle huskyjen vetämänä ja oppaan avustamana Loma-Kolilla Merilänrannassa, Koli-Vuonislahti -jäätien Kolin puoleisella rannalla.

Noin 10 kilometrin koiravaljakkoretkellä kahdesta asiakkaasta koostuva pari saa ajettavakseen yhden oman, 5-6 koiran valjakon. Asiakkaista toinen ajaa valjakkoa ja toinen istuu reen kyydissä. Retken kesto on 1-2 tuntia.  

Lue lisää.

Talvipyöräily

Mahdollisuus talvipyöräilyyn maastossa, jäällä ja teillä Kolilla.

Lue lisää...

Euroopan pisin jäätie

Säiden salliessa keskitalvella avattava Euroopan sisävesien pisin virallinen jäätie on huima kokemus! Viranomaiset voivat avata tien autoliikenteelle, kun teräsjään paksuus on vähintään 40 cm. Noin 7 km pituisella tiellä on laskettu enimmillään yli 500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Jäätie lyhentää ajomatkaa Kolin kylältä Lieksan keskustaan 51 kilometrillä. Siksi tämä elämys on myös paikallisväestön suosikki!

Lue lisää.


Ratsastus

Voit lähteä ratsastusretkille islanninhevostiloillemme ympäri vuoden. Opastetuille ratsastusretkille voi lähteä myös kokemattomampi tai ensikertalainen. Rauhalliset islanninhevoset ovat helppoja ratsuja, ja retket suunnitellaan ja toteutetaan osallistujien tason mukaisesti. Pienille lapsille myös mahdollisuus talutusratsastukseen.

Lue lisää.

Loma-Koli Sport, kuntosali ja tilausaunat

Loma-Koli Sport -hallissa on monitoimihalli alakerrassa, kuntosali yläkerrassa ja tilaussaunat. Loma-Kolin Sporthallin kuntosalissa on Star Trac -laitteet. Pelihallissa voi pelata vaikkapa tennistä tai sulkapalloa.

Lue lisää.

Villieläinten katselu ja kuvaus

Kiinnostaako katsella uteliasta ahmaa, kaiken altaan kuopivaa karhua, arkoja susia tai uljaita kotkia lähietäisyydeltä? Villieläinten katselu ja kuvaaminen houkuttelevat Lieksan eteläosissa sijaitsevalle, Erä-Eeron vanhalle savottakämpälle ja kuvauskojuihin satoja eläinten tarkkailijoita ja kuvaajia vuodessa.

Lue lisää.

Moottorikelkkailu

Voit lähteä ajamaan omalla kelkallasi tai osallistua oman ryhmäsi kanssa Kolilla Koli Activen, Herajärven Retkeilykeskuksen tai Ruunaalla Ruunaan Matkailun järjestämälle kelkkasafarille.

Kun lähdet opastetulle kelkkasafarille, pakettiin kuuluvat oppaan palvelut, ajovarusteiden vuokra (ajopuku, saappaat, käsineet, kypärä), polttoaineet/öljyt sekä reittilupa.

Lue lisää.

Luolaseikkailu

Harvinaista herkkua! Suomen pisin luola kutsuu seikkailijoita 260 metriä pitkään luolastoon. Koli Active Oy vie esimerkiksi yritysten tyky-ryhmiä ja muita rajojaan etsiviä ohjatuille, noin tunnin kestäville luolaretkille. Matka edetään kontaten ja ryömien, ja luolaseikkailun reitti ja kesto muokataan ryhmän mukaan.

Lue lisää.

Retkiluistelu

Vuonislahti-Koli jäätien vieresså on retkiluistelurata. Radan pituus on yhteen suuntaan seitsemän kilometriä. Retkiluistelurataa pidetään auki aina sään salliessa niin kauan kuin jäätie on avoinna liikenteelle. Rata hoidetaan esim. lumipyryn jälkeen heti, kun jäätie on avattu.

Asiakkaille on järjestetty penkit luistimien vaihtoon sekä Vuonislahden että Kolin päähän. Samoin noin puoliväliin on tulossa penkki, jossa voi pitää välillä vaikka evästaukoa.  Suosittelemme retkiluistimia, ja jos omia ei ole, pystyy niitä vuokraamaan.

Moottoriajoneuvoilla ajaminen luisteluradalla ei ole sallittu.

Lue lisää.

Talvikalastus

Suomalaisten perinnelajin, ahvenpilkin, lisäksi pääset Kolilla pilkkimään lohia. Opastettu pilkkiretki on rauhallista ja mukavaa yhdessä tekemistä omalla porukalla eväiden tai makkaranpaiston kanssa. Omatoimisille pilkkijöille Koli tarjoaa suuren Pielisen altaan sekä monia pienempiä suojaisempia lampia.

Lue lisää.

Avantouintia Kolilla

Dippaa itsesi avantoon. Jos olet vannoutunut avantouimari tai haluat kokeilla avantoon piipahtamisen autuutta, löydät avannon Koli Freetimelta, Kolin Satamaravintolalta ja Lomakoli.fi-vuokraamolta.

Lue lisää.

Pulkkamäet ja muita liikuntapaikkoja

Pulkkamäet, luistelukenttä Kolin Euron Areenalla, ipanalatu (helppo pienten latu), reilun kokoinen latuparkki.

Lue lisää.

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK