Elämyksiä lumella ja jäällä

Parasta Kolilla on luonto

Eteläisen Suomen pisimmät ja suurimman korkeuseron tarjoavat laskettelurinteet, maan kauneimmat hiihtotapahtumat ja maastohiihtoreitit ja joka talvi tykkylumen vuoraamat maisemat tekevät Kolista idyllisen talvikohteen. Kolin rinteiden ilmansuunta kohti itää ja pohjoista pitää huolen siitä, että laskettelemaan pääsee pitkälle kevääseen.

Murtomaahiihto

Kolin alue tarjoaa monipuolisia hiihtomahdollisuuksia. Valittavana on muutaman kilometrin laduista aina 25 kilometrin pituiseen valaistuun latuun. Hattusaaren, Niinilahden ja Jänisvaaran mökkien läheisyydessä on myös majoitusyrittäjien itse ylläpitämiä latuja.

Latujen vaativuus vaihtelee – vaaramaisemat sopivat hiihtoa pitempään harrastaneille, valaistun ladun tasaisemmat osuudet ja jääladut koko perheelle.

Lue lisää

 

Laskettelu

Kolin kansallispuiston kupeessa laskijaa odottaa Ukko-Kolin hiihtokeskus. Koettavissa on eteläisen Suomen haastavimmat ja koko perheelle hupia tarjoavat rinteet.

Ukko-Kolin rinnealueella on yhteensä seitsemän monipuolista rinnettä ja neljä laskijaa palvelevaa hissiä.

Lue lisää

Lumikenkäily

Koli sopii erityisen hyvin lumikenkäilyyn. Korkeuserojen, paksun lumipeitteen ja ulkoilijaa usein palkitsevien tykkylumimaisemien ansiosta Koli on erinomaista lumikenkäilymaastoa.

Lumikenkäily on yksi Kolin talven suosituimmista aktiviteeteista. Paikalla käy myös suurempia yhteisöasiakkaita, jolloin samaan aikaan voi lumikenkäilemään lähteä likemmäs sata henkilöä. Vuokraamoista löytyy lumikenkiä ja sauvoja siis suurellekin sakille.

Lue lisää.

Liukulumikenkäily

Liukulumikengillä, leveillä ja lyhyillä suksilla, et ole ladun vanki! Liukulumikengille parasta maastoa on lumiset vaarojen kupeet, avonaiset suot tai niityt ja järven jää. Kolin korkeimpien huippujen jyrkät mäet ja kovaksi tappaantuneet polut eivät ole parhaita maastoja liukulumikengille. Pakkaa reppuun eväät ja suuntaa tutustumaan Kolin tai lähialueen uusin kolkkiin - missä on lunta, siellä pääset liikkumaan liukulumikengillä!

Liukulumikenkiä voit vuokrata alueen yrityksiltä.

Lue lisää talven vuokravälineistä.

Opastetut luontoretket

Paikallisen oppaan avulla voit lähteä retkelle ilman suuria ennakkovalmisteluja. Oppaan tehtävänä on huolehtia turvallisesta ja elämyksiä tarjoavasta retkestä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Osaavan oppaan kanssa on helppo rentoutua sekä innostua, oppia ja nauttia kohteesta enemmän.

Olemme ylpeitä Kolilla opastettuja luontoretkiä järjestävistä kekseliäistä ja osaavista yrityksistämme.

Lue lisää

Avantouintia Kolilla

Avantouinti on nopein keino saada mielihyvähormonit hyrräämään, ja syksyn sula vesi on hyvä aika totutella talven kylmään veteen. Ja kuta useammin ja säännöllisemmin avantoon pulahtaa, sitä parempi sen terveydellisten ilojen kannalta.

Avantouintia voi harrastaa vaikka viikoittain yleisellä saunavuorolla tai varata oman, yksityisen saunavuoron.

Lue lisää.

Talvipyöräily

Koli vaihtelevine maastoineen tuo haastetta ja monipuolisuutta talvipyöräilyyn! Helpotusta mäkiin saa vuokraamalla sähköpyörän. Talvipyöräilyreittejä Kolilla ei ole, pyöräillä voi kevyenliikenteen väylillä, teiden varsilla ja jäätien auettua Koli–Vuonislahti jäätiellä. Kolin kansallispuisto poluilla pyöräily ei ole sallittua.

Varusteet ja kartat saat alueen pyörävuokraamoista.

Lue lisää

Ratsastus

Voit lähteä ratsastusretkille islanninhevostiloillemme ympäri vuoden. Opastetuille ratsastusretkille voi lähteä myös kokemattomampi tai ensikertalainen.

Rauhalliset islanninhevoset ovat helppoja ratsuja, ja retket suunnitellaan ja toteutetaan osallistujien tason mukaisesti. Pienille lapsille myös mahdollisuus talutusratsastukseen.

Lue lisää

Pulkkamäet ja muita liikuntapaikkoja

Pulkkamäki ja grillikatoa sekä kaikien käytössä oleva luistelukenttä Kolin Euron Areenalla lähellä Kolin kylää, Kolin urheiukentällä. Kentän viereistä kulkee valaistu latu ja kentällä on reilun kokoinen parkki.

Lue lisää.

Euroopan pisin jäätie

Säiden salliessa keskitalvella avattava Euroopan sisävesien pisin virallinen jäätie on huima kokemus! Viranomaiset voivat avata tien autoliikenteelle, kun teräsjään paksuus on vähintään 40 cm.

Noin seitsemän kilometirn pituisella tiellä on laskettu enimmillään yli 500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Jäätie lyhentää ajomatkaa Kolin kylältä Lieksan keskustaan 51 kilometrillä. Siksi tämä elämys on myös paikallisväestön suosikki!

Lue lisää.

Talvikalastus

Suomalaisten perinnelajia, ahvenpilkki voi harrastaa monilla järvillä ja lammilla Kolin alueella. Pilkkiretki on rauhallista ja mukavaa yhdessä tekemistä omalla porukalla eväiden tai makkaranpaiston kanssa.

Omatoimisille pilkkijöille Koli tarjoaa suuren Pielisen altaan sekä monia pienempiä suojaisempia lampia. Pilkkitoukkia voi ostaa Kolin Salelta.

Lue lisää

Loma-Kolin Sporthalli, kuntosali ja tilaussaunat

Loma-Kolin Sport -hallissa on monitoimihalli alakerrassa, jossa voi pelata tennistä, sulkapalloa tai sählyä, kuntosali ylääkerrassa ja tilaussaunat.

Miehille ja naisille omat suihlu- ja pukutilat, saunat tilattavissa isommallekin ryhmälle.

Kuntosalissa on Star Trac -laitteet: crosstrainer, upright bike, recumbent bike, rintapunnerrus, olkapäät, vaakasoutu, läveto,  takareisi, etureisi, vatsa/selkä ja hauis/ojentaja. Muut välineet: Gymstik pro exercise band; ilght, medium, heavy, Gymstick 3 kg painopallo, vapaat painot, levutanko, kahvakuulat, Gymstick dynair-tasapaiotyyny, Gymstick foam roller, jumppakepit ja -matot.

Tervetuloa sisätiloihin treenaamaan, pelaamaan ja saunomaan!

Loma-Kolin Sporthalli, Hiekkaniementie 2, Loma-Koli. p. +358 40 1372 090.

Lue lisää


Villieläinten katselu ja kuvaus

Kiinnostaako katsella uteliasta ahmaa, kaiken altaan kuopivaa karhua, arkoja susia tai uljaita kotkia lähietäisyydeltä? Villieläinten katselu ja kuvaaminen houkuttelevat Lieksan eteläosissa sijaitsevalle, Erä-Eeron vanhalle savottakämpälle ja kuvauskojuihin satoja eläinten tarkkailijoita ja kuvaajia vuodessa.

Lue lisää.

Kontiolahti Outdoorin ladut

Kolin naapurissa pidentävät maastohiihtäjien kautta liki kolmella kuukaudella.

Lokakuun puolivälissä avattavilla laduilla käy huippu-urheilijoiden lisäksi hiihdon harrastajia lapsista lähtien. Edellistalvena tykitettävän lumivaraston avulla hiihtokausi pitenee keskimäärin 80 päivää.
Kauden alussa lunta levitetään 1,5 kilometriä asvalttiradalle, jota jäähdytetään tarvittaessa jäähdytysputkistolla radan alla. Latua pidennetään asteittain loka-marraskuussa.

Lue lisää

Luolaseikkailu

Harvinaista herkkua! Suomen pisin luola kutsuu seikkailijoita 260 metriä pitkään luolastoon. Koli Active Oy vie esimerkiksi yritysten tyky-ryhmiä ja muita rajojaan etsiviä ohjatuille, noin tunnin kestäville luolaretkille. Matka edetään kontaten ja ryömien, ja luolaseikkailun reitti ja kesto muokataan ryhmän mukaan.

Lue lisää

Show your Kli