Melonta ja veneily

Suomen kesä on tehty veneilyä ja melontaa varten

Kolia ympäröivä laaja Pielinen on monipuolinen kesäilojen lähde, jota voit valloittaa omalla soutu-, melonta- tai suppailuretkellä tai opastetulla ja huolletulla vesiretkellä. Ruunaan kosket ja Jongunjoen tai Patvinsuon jokireitit lähempänä itärajaa ovat joki- ja koskimelojan huippukohteita.

Vesille vuokravälineillä

Kolilla avokanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja vuokraa Koli Active Oy Kolin satamassa, sekä avokanootteja VisitKoli Merilänrannassa. Kalastusretket vuokraa Kolilla moottorivenettä Pioner 11,5, 40 hv moottorilla. Veneessä on lain vaatima varustustaso ja käytössä on myös karttaplotteri. Vene on rekisteröity enintään 5 henkilölle. Kalastusretket vuokraa Kolilla myös kalastukseen ja retkimelontaan soveltuvia Sit On Top -kajakkeja. Vuokrattavana on 6 kajakkiyksikköä ja kaksi kajakkikaksikkoa.

Pielisestä kohoavat Hiekkasaaret sekä siitä etelään pitkänä ulottuva kapea saarijono ovat tyynellä säällä houkutteleva retkikohde. Saarissa on useampia leiripaikkoja ja ihanaa valkoisen hiekan rantaa uimarantaelämään. Herajärven retkeilykeskuksesta - Kiviniemestä soutuveneet, perämoottoriveneet, avokanootit, kajakit ja suplaudat vuokraus Kiviniemessä, myös toimitus Kolille.
    
Muistathan, että Kolin kansallispuiston järjestyssäännöt kieltävät liikkumisen hehtaaria pienemmillä luodoilla 15.5.–17.7. vesilintujen pesimärauhan turvaamiseksi. Kolin vene- ja melontaretkikohteista ja -reiteistä löydät lisätietoa Luontoon.fi -sivuilta.

Kolia ympäröivä laaja Pielinen on monipuolinen kesäilojen lähde, jota voit valloittaa omalla soutu-, melonta- tai suppailuretkellä tai opastetulla ja huolletulla vesiretkellä. Ruunaan kosket ja Jongunjoen tai Patvinsuon jokireitit lähempänä itärajaa ovat joki- ja koskimelojan huippukohteita.

Opastettuja melontaretkiä

Kolin satamasta opastettuja 2-4 tunnin melontaretkiä järjestää Koli Active Oy. Retkillä paneudutaan ryhmän mukaan melontatekniikan opetteluun, joten myös ensikertalaiset ovat tervetulleita. Herajärven retkeilykeskus järjestää 1 h - 1 vrk melontaretkiä Herajärvellä ja Pielisellä. Erä-Eero järjestää melontaretkiä Lieksassa Patvinsuon kansallispuiston läheisyydessä.

 

Melonta ja veneily Kalastusretkien oppaan johdolla

Melonta

Kalastusretket järjestää melontaretkiä Pieliselle ja muille lähialueen vesille. Tilauksesta voidaan kuljettaa kajakit ja asiakkaat haluttuun kohteeseen. Käytössä on vakaita Sit On Top -kajakkeja, jotka soveltuvat vakautensa puolesta hyvin myös ensikertalaisille. Yhdessä melontaohjaajan kanssa tutustutaan retken alussa kajakin hallintaan ja turvallisuusasioihin.

Veneily

Haluatko lähteä nauttimaan kesäpäivästä Pielisen laineille tai retkeilemään kansallispuiston saariin? Vai miltä kuulostaisi eväsretki Hiekkasaarille? Veneretkiä Pieliselle toteutetaan Kolin satamasta käsin. Käytössä on avovene, johon mahtuu kerrallaan maksimissaan 4 asiakasta. Veneretkillä kipparina toimii vuokravenekuljettajan tutkinnon suorittanut kippari, jolta luonnistuvat myös kokkailut saaressa.

Kalastusretket, Ylä-Kolintie 39, Koli, p. 044 010 1143, info@fishingtrips.fi, www.kalastusretket.fi, Facebook: Kalastusretket, Instagram: kalastusretket.

Kirkkoveneretket Koli-Vuonislahti

Voitte tilata ryhmällenne venekuljetuksen suurilla puuveneillä Vuonislahden kylän ja Kolin sataman välillä (noin 10 km/50 minuuttia). Voitte matkata veneellä myös Paateriin (14 km), jossa on upea, kuvanveistäjä ja taiteilija Eva Ryynäsen ateljee, yksi alueen ehdottomista helmistä. Veneretket tehdään turvallisilla puuveneillä ja varusteisiin kuuluvat sadeviitat ja turvavarusteet. Kuljettaja on vuokraveneenkuljettajatutkinnon suorittanut laivuri.

Retken yhteyteen on mahdollista sopia evästelyä tai lounasta. Äkillisen myrskyn tai muun esteen sattuessa paluumatka tehdään taksilla/bussilla.

Hinnat:

Koli–Vuonislahti–Paateri

Aikuinen, yli 15-v.  30 € , 40 € edestakaisin
Lapset 4–15-v. ilmaiseksi vanhempain kanssa.

Vuonislahti–SFC–Paateri

Aikuinen, yli 15-v. 10 €, 15 € edestakaisin
Lapset 4–15-v. ilmaiseksi vanhempain kanssa

Tilaa alla olevaa kuvaa klikkaamalla!

Lisätiedot: vuonis@vuonis.fi, p. 0400 170 255, www.vuonislahti.fi, Facebook: Pielisenlumo

Katso myös juna-laivayhteys Vuonislahteen, www.koli.fi/junalla.

 

Veneretki Kolin saaristoon kesällä 2021

Veneretkellä ihastellaan Pielisen maisemia ja Kolin huippuja järveltä käsin. Saaressa tehdään pieni patikointi, opas kertoo luonnosta ja tarinoita Pielisestä. Opas valmistaa herkullisen nuotioruoan, joka nautitaan nuotion äärellä. Metsäpalovaroituksen aikana käytetään kaasukeitintä. Retkiä tehdään ajalla 1.6.–30.9. maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin, lähtö klo 12, kesto 3–4 tuntia.

Sisältää: Maittavan nuotioruokailun ja pienen patikkaretken saaressa, veneen vuokran, oppaan palvelut, turvallisuusvälineet ja polttoaineet.

Säävaraus: Opas pidättää oikeuden perua retken, jos katsoo keliolosuhteiden olevan haitaksi retken toteuttamiselle.

Isommille ryhmille on mahdollista ajaa 10 hengen erissä Hiekkasaareen.  Kuitenkin niin, että kerralla saaressa ei olisi enemmän kuin 30 hlöä.

Hinta: Aikuiset 89 €/hlö, lapset alle 12-v. 39 €/lapsi. Kesto: noin 3–4 tuntia. Minimiveloitus: 3 aikuista. Lähtöpaikka: Kolin satama (Rantatie 12).  Matkaan mahtuu 11 asiakasta sekä opas. Ryhmätiedustelut: sales@koli.fi tai 050 553 3023.

Tilaa alla olevaa kuvaa klikkaamalla!
 

Tankkauspisteet palvelevat veneilijöitä Kolilla, Lieksassa ja Nurmeksen Bomban satamassa.

Venetankkausasema Lieksa 24h korttiautomaatti, Braheantie 14, 81700 LIEKSA (Lieksan satama)
Polttonestelaadut: 98E5 ja Diesel. S-Bonusta tankkauksesta.

Venetankkausasema Koli 24h korttiautomaatti, Rantatie 12, 83960 KOLI (Kolin kalasatama)
Polttonestelaadut: 98E5 ja Diesel. S-Bonusta tankkauksesta

Venetankkausasema Nurmes 24h korttiautomaatti, Tuulentie 10, 75500 NURMES (Bomban satama)
Polttonestelaadut: 98E5 ja Diesel. S-Bonusta tankkauksesta.

Show your Kli