Hae sivustolta

Melonta ja veneily

Suomen kesä on tehty vesillä liikkumista varten

Kolia ympäröivä laaja Pielinen on monipuolinen kesäilojen lähde, jota voit valloittaa omalla soutu-, melonta- tai suppailuretkellä tai opastetulla ja huolletulla vesiretkellä. Ruunaan kosket ja Jongunjoen tai Patvinsuon jokireitit lähempänä itärajaa ovat joki- ja koskimelojan huippukohteita.

Melonta ja veneilyretket sekä -kurssit

Vuokravälineillä vesille

Kolilla avokanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja vuokraa Polar Adventures Kolin satamassa. Retkipaikka vuokraa kanootteja Jero -järvellä.

Kalastusretket vuokraa Kolilla moottorivenettä Pioner 11,5, 40 hv moottorilla. Veneessä on lain vaatima varustustaso ja käytössä on myös karttaplotteri. Vene on rekisteröity enintään 5 henkilölle. Kalastusretket vuokraa Kolilla myös kalastukseen ja retkimelontaan soveltuvia kalastuskajakkeja. Vuokrattavana on 6 kajakkiyksikköä ja kaksi kajakkikaksikkoa. Vuokravälineet voidaan toimittaa asiakkaan toivomaan paikkaan.

Pielisestä kohoavat Hiekkasaaret sekä siitä etelään pitkänä ulottuva kapea saarijono ovat tyynellä säällä houkutteleva retkikohde. Saarissa on useampia leiripaikkoja ja ihanaa valkoisen hiekan rantaa uimarantaelämään.

Muistathan, että Kolin kansallispuiston järjestyssäännöt kieltävät liikkumisen hehtaaria pienemmillä luodoilla 15.5.–17.7. vesilintujen pesimärauhan turvaamiseksi. Kolin vene- ja melontaretkikohteista ja -reiteistä löydät lisätietoa Luontoon.fi -sivuilta.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on JK_Kolin-Retkiviikko_Melojat_2-1024x683.jpg
Kirkkoveneretket Koli-Vuonislahti

Voitte tilata ryhmällenne venekuljetuksen suurilla puuveneillä (ns. koskiveneillä) Vuonislahden kylän ja Kolin sataman välillä (noin 10 km/50 minuuttia). Voitte matkata veneellä myös Paateriin (14 km), jossa on upea, kuvanveistäjä ja taiteilija Eva Ryynäsen ateljee, yksi alueen ehdottomista helmistä. Veneretket tehdään turvallisilla puuveneillä ja varusteisiin kuuluvat sadeviitat ja turvavarusteet. Kuljettaja on vuokraveneenkuljettajatutkinnon suorittanut laivuri.

Retken yhteyteen on mahdollista sopia evästelyä tai lounasta. Äkillisen myrskyn tai muun esteen sattuessa paluumatka tehdään taksilla/bussilla.

Kysy saatavuutta ja lisätietoja:

Melonta ja veneily oppaan johdolla
Melonta

Kalastusretket Joensuu, Retkipaikka ja Polar Adventures järjestää melontaretkiä Pieliselle ja muille lähialueen vesille. Tilauksesta voidaan kuljettaa kajakit ja asiakkaat haluttuun kohteeseen. Saatavilla on myös vakaita kalastuskajakkeja, jotka soveltuvat vakautensa puolesta hyvin myös ensikertalaisille. Yhdessä melontaohjaajan kanssa tutustutaan retken alussa kajakin hallintaan ja turvallisuusasioihin.

Veneily

Haluatko lähteä nauttimaan kesäpäivästä Pielisen laineille tai retkeilemään kansallispuiston saariin? Vai miltä kuulostaisi eväsretki Hiekkasaarille? Kalastusretket Joensuu järjestää veneretkiä Pieliselle Kolin satamasta käsin. Käytössä on avovene, johon mahtuu kerrallaan maksimissaan 4 asiakasta. Veneretkillä kipparina toimii vuokravenekuljettajan tutkinnon suorittanut kippari, jolta luonnistuvat myös kokkailut saaressa. Retkiä tehdään tilauksesta myös muihin kohteisiin Pohjois-Karjalassa.

Ohjatut retket ja vuokravälineet vesille

Tankkauspisteet palvelevat veneilijöitä Kolilla, Lieksassa ja Nurmeksen Bomban satamassa

Venetankkausasema Lieksa 24h korttiautomaatti, Braheantie 14, 81700 LIEKSA (Lieksan satama)
Polttonestelaadut: 98E5 ja Diesel. S-Bonusta tankkauksesta.

Venetankkausasema Koli 24h korttiautomaatti, Rantatie 12, 83960 KOLI (Kolin kalasatama)
Polttonestelaadut: 98E5 ja Diesel. S-Bonusta tankkauksesta

Venetankkausasema Nurmes 24h korttiautomaatti, Tuulentie 10, 75500 NURMES (Bomban satama)
Polttonestelaadut: 98E5 ja Diesel. S-Bonusta tankkauksesta.