Retkiluistelu

Rata Vuonislahden ja Kolin välillä

Koli - Vuonislahti, seitsemän kilometriä - suljettu

Vuonislahti-Koli jäätien vieressä on retkiluistelurata. Radan pituus on yhteen suuntaan seitsemän kilometriä. Tilanne 21.2. Rata on suljettu ja näyttää siltä, ettei sitä pystytä tänä talvena avaamaan. Retkiluistelurataa pidetään auki aina sään salliessa niin kauan kuin jäätie on avoinna liikenteelle. Rata hoidetaan esim. lumipyryn jälkeen heti, kun jäätie on avattu. Retkiluistelurata on tarkoitettu pelkästään luistelijoita, potkukelkkailijoita ja kävelijöitä varten, joten autolla tai muulla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ei saa radalla ajaa.

Asiakkaille on järjestetty penkit luistimien vaihtoon sekä Vuonislahden että Kolin päähän. Samoin noin puolivälissä on penkki, jossa voi pitää välillä vaikka evästaukoa. Retkiluisteluradan osalta on muistettava, että kyseessä on luonnon jää, joka saattaa olla epätasainen. Luistimiksi suosittelemme toki retkiluistimia, ja jos omia ei ole, pystyy niitä vuokraamaan Koli Activelta, Ylä-Kolintie 2 tai lomakoli.fi-vuokraamosta, Hiekkaniementie 2.

Moottoriajoneuvoilla ajaminen luisteluradalla ei ole sallittu.

Retkiluistelurata kulkee siis Vuonislahden ja Kolin välillä. Vuonislahden satama on Tolkintien päässä. Osoite: Tolkintie, Vuonislahti. Kolilla retkiluistelurata alkaa Merilänrannasta. Ajo-ohje: Kolin kylältä noin kuusi kilometriä Loma-Kolin suuntaan, käänne oikealle Merilänranta, osoite Hiekkaniementie 12, Koli.

Ylläpidosta vastaa Lieksan kaupunki, Kolin matkailuneuvonnasta saa lisätietoja radan kunnosta.

Show your Kli