Hae sivustolta

Retkiluistelu

Rata Vuonislahden ja Kolin välillä

Retkiluistelu on lumoava tapa nauttia talvisista jäistä ja samalla liikkua kevyesti luonnon helmassa. Pielisen järven jäät voit kokea Kolin ja Vuonislahden välille tehtävällä retkiluisteluradalla.

HUOM! Retkiluistelurataa ei ole vuonna 2024, hankalan jää/lumitilanteen takia.

Koli – Vuonislahti, seitsemän kilometrin retkiluistelurata

Vuonislahti-Koli jäätien viereen tehdään jääolojen sen salliessa retkiluistelurata. Radan pituus on yhteen suuntaan seitsemän kilometriä. Retkiluistelurataa pidetään auki aina sään salliessa niin kauan kuin jäätie on avoinna liikenteelle. Rata hoidetaan esim. lumipyryn jälkeen heti, kun jäätie on avattu. Retkiluistelurata on tarkoitettu pelkästään luistelijoita, potkukelkkailijoita ja kävelijöitä varten, joten autolla tai muulla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ei saa radalla ajaa.

Asiakkaille on järjestetty penkit luistimien vaihtoon sekä Vuonislahden että Kolin päähän. Samoin noin puolivälissä on penkki, jossa voi pitää välillä vaikka evästaukoa. Retkiluisteluradan osalta on muistettava, että kyseessä on luonnon jää, joka saattaa olla epätasainen.

Retkiluistelurata kulkee siis Vuonislahden ja Kolin välillä. Vuonislahden satama on Tolkintien päässä. Osoite: Tolkintie, Vuonislahti. Kolilla retkiluistelurata alkaa Merilänrannasta. Ajo-ohje: Kolin kylältä noin kuusi kilometriä Loma-Kolin suuntaan, käänny oikealle Merilänranta, osoite Hiekkaniementie 12, Koli.

Ylläpidosta vastaa Lieksan kaupunki, Kolin matkailuneuvonnasta saa lisätietoja radan kunnosta.

Retkiluistimia Kolilla vuokraavat:

Euron Areenan luistelukenttä

Kolilla pääsee myös luistelemaan Kolin kylän lähellä Kolin Euron Areenan luistelukentällä (Kolin urheilukenttä, Ylä-Kolintie 10), joka sijaitsee noin kilometrin verran Kolin kylältä Ukko-Kolin suuntaan. Luistelukentän vieressä on myös grillikatos tulipaikkoineen ja liukumäki. Jos omat luistimet jäivät kotiin, kurkkaan luistelukentän vieressä olevaan laatikkoon: sieltä voi lainata luistimia käyttöön.

Tutustu myös