Hae sivustolta

Gravelpyöräilyn SM-kilpailut Kolilla 16.-17.8.2024

Gravelpyöräilyn SM-kilpailut Kolilla 16.-18.8.2024

Tervetuloa kokemaan sorateiden huumaa ikiaikaisissa Kolin kansallismaisemissa! 16.-17. elokuuta Kolin ja ympäröivän Pielisen Karjalan alueella ajetaan ensimmäistä kertaa koskaan Sorahiisi, uusi soratiepyöräilyn erikoistapahtuma.

Tältä sivulta löydät koottuna kaiken mitä pyöräilyviikonloppuun tarvitset, ilmoittautumisesta majoituksiin ja oheisohjelmiin.

Mitä?

Gravelpyöräily on soratiepyöräilyä tähän erikseen kehitetyillä pyörillä. Jo historian varhaisimmat pyöräkisat ajettiin sorateillä, mutta omaksi lajikseen gravel on kehittynyt tällä vuosituhannella. Sorateiden lisäksi sen erityispiirteisiin kuuluu monia muita pyöräilyn alalajeja rennompi tapahtumakulttuuri ja huomattavan pitkät ajomatkat – myös Sorahiidessä pisin ajettava matka on yli 300 kilometriä.

Lajin ensimmäinen erikoistapahtuma oli vuonna 2006 perustettu Unbound Gravel Yhdysvalloissa. Ensimmäinen graveliin suunniteltu pyörämalli tuli markkinoille vuonna 2012. Nykyään kaikilla pyörävalmistajilla on omat lajiin räätälöidyt mallistot ja gravel on kaikkein nopeimmin kasvava pyöräilyn muoto. Ensimmäiset MM-kisat ajettiin vuonna 2022 ja ensimmäiset Suomen mestaruudet jaettiin kesällä 2023.

Tarjolla on perjantaina yötä vasten starttaava Sorahiisi 320, eli 200 mailia soraa Pieliseltä itärajan pintaan. Jos edellinen on liikaa tai kaipaat jalometalleja, niin lauantaina ohjelmassa on Sorahiisi 70 ja 150 Kolin ympäristössä. Näillä reiteillä ratkotaan myös gravelin Suomen mestaruudet, mutta voit liittyä mukaan myös ilman tulospaineita. Tapahtuman SM-status on virallinen ja Suomen Pyöräilyn myöntämä. Kisa on näyttöpaikka lokakuun alussa Belgiassa järjestettäviin MM-kisoihin.

Sorahiiden järjestäjä on Lullebiegga Gravel, joka on erikoistunut laadukkaiden pyöräilytapahtumien järjestämiseen. Järjestelyissä on mukana myös Kolin Ipatti ry ja verkosto muita alueen yhteisöjä.

Missä?

Kolilla, Pohjois-Karjalassa. Kaikkien reittien lähtöpaikkana toimii Kolin kylä, mutta reitit kulkevat erimittaisina Pielisen Karjalan alueella.

Milloin?

16.-17.8. ajetaan Sorahiisi – uusi koko pyöräilykansan kokoontumisajo, joka on myös vuoden 2024 virallinen SM-kilpailu gravelpyöräilyssä.

Sorahiidessä ajetaan kahtena päivänä ja tapahtuman pääpäivä on lauantai 17.8. Mukaan voi tulla ajamaan mitaleista tai vain nauttimaan soratiepyöräilystä Suomen parhailla reiteillä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtumaan tapahtuu sivuilta www.sorahiisi.fi

Majoitus tapahtuman ajaksi

Tästä löydät koottuna parhaat majoitusvinkit ja -tarjoukset tapahtuman ajalle.

Huom! Erikoishintaiset tapahtumamajoitukset saatavilla vain Kolin Matkailun myyntipalvelusta: / 050 5533023.
Koli Country Club – Lomahuoneistot Loma-Kolilla

Koli Country Clubin kahden kokoiset lomahuoneistot luonnonkauniiseen kangasmaastoon sijoittuvalla Loma-kolin alueella, Käränkälammen ja Pielisen välisellä harjulla. Loma-Kolilta matkaa tapahtumakeskukseen on noin 6 kilometriä. Käränkälammen rannassa on vieraille uimapaikka ja laituri vapaassa käytössä.

4 hengen huoneisto – 42 m2+12m2

Olohuone, keittiö, makuuhuone, WC ja parvi, vuodepaikat neljälle.

Hinta: 120,00 €/vrk + loppusiivous 65,00 € + liinavaatteet mökille toimitettuna 11,00 €/hlö (valinnainen)

6 hengen huoneisto – 57,5 m2 + 22,5 m2

Olohuone ,keittiö, 2 makuuhuonetta, suihku, WC, parvi. Vuodepaikat kuudelle.

Hinta: 140,00 €/vrk  + loppusiivous 75,00 € + liinavaatteet mökille toimitettuna 11,00 €/hlö (valinnainen)

Koli Freetime – Lomakeskus sorateiden varrella

Koli Freetime on ihastuttava vanhan kyläkoulun ympärille rakennettu lomakeskus, joka sijaitsee Kopravaarassa lammen rannalla, noin 10 kilometrin päässä Kolin kylältä. Helppo kulkuyhteys 6-tielle tai sorateitä pitkin Kolille.

Saatavilla on 2 hengen huoneita Päätalossa, ja Economy huoneita sekä huoneistoja. Tiedot ja hinnat alla:

Päätalon huoneet

Päätalon huoneissa jokaisessa on pöytäryhmä, TV, vedenkeitin ja jääkaappi. Huoneissa on kaksi 80-90 cm sänkyä jotka saa myös parivuoteeksi, lisävuoteissa nukkuu 1-2 henkilöä. Moderneissa kylpyhuoneissa on suihku ja WC, lattialämmitys ja hiustenkuivain. Aamupala noutopöydästä, liinavaatteet, pyyhkeet ja loppusiivous sisältyvät huoneen hintaan.

1hh 87,00 €/vrk
2hh 120,00 €/vrk
Lisähenkilö lisävuoteessa 30,00€/hlö/vrk
Ilmoitathan varauksen yhteydessä, haluatko erilliset sängyt vai parivuoteen.

Economy huoneet

Edullinen Economy-huone lomakeskuksen Pihatalossa. Huoneen sisääntulokerroksessa kaksi erillistä 80 cm sänkyä ja parvella runkopatjavuoteet kahdelle henkilölle. Modernissa kylpyhuoneessa WC ja suihku, lattialämmitys. Huoneessa pöytäryhmä, jääkaappi, TV ja vedenkeitin. Yhteiskeittiö samassa rakennuksessa, käynti ulkokautta.

1 hh 52,00 €/vrk
2 hh 81,00 €/vrk
Lisähenkilö lisävuoteessa 20,00 €/hlö/vrk

Lisähinnasta:
– Aamiainen noutopöydästä 10,80 €/hlö (2-10v. lapset 1€/ikävuosi, alle 2v. veloituksetta)
– Liinavaatteet toimitettuna huoneeseen 15 €/hlö (pedattuna valmiiksi 19€/hlö)

Economy huoneisto

Kahden makuuhuoneen huoneisto omalla WC:llä, ei suihkua. Vuodepaikat neljälle, levitettävä vuodesohva (1-2 henkilölle), pöytäryhmä, TV, jääkaappi ja vedenkeitin huoneessa. Yhteiskeittiö samassa rakennuksessa, käynti ulkokautta. Suihkut vapaasti käytettävissä Rantatalolla n. 100 m päässä.

2hh 80,00 € / vrk
3hh 105,00 € / vrk
4hh 138,00€ / vrk
Lisähenkilö lisävuoteessa 20,00€/hlö/vrk

Kaikkiin majoituksiin sisältyy:

  • Yleiset saunavuorot joka ilta, saunalta pääsee puhdasvetiseen järveen uimaan
  • Kaikki huoneet ovat savuttomia
  • Osaan huoneista voi tuoda lemmikin, osa on lemmikkivapaita. Lemmikkimaksu 10 € / eläin / vierailu.
  • Majoittujien vapaassa käytössä kuivaushuone, täysin varustellut yhteiskäyttökeittiöt, grillikatos ja nuotiopaikat puineen, kesällä veneet, kanootit ja sup-laudat, 6-väyläinen frisbeegolfrata, lukittava säilytys- ja huoltotila pyörälle, pesupaikka sekä runsaasti tilaa olla ja viihtyä, pesukoneen käyttö lisähinnasta.
Kolin Kangastus – Jero -järven rannalla kylän tuntumassa

Uusia tunnelmallisia hirsimökkejä kaikilla mukavuuksilla Jero-järven ja Verkkovaaran näkymillä. Kaikissa mökeissä on oma sauna, joko sähkö- tai puukiukaalla. Metsätähti-mökki soveltuu liikuntaesteisille ja on varusteltu sen mukaan.

Apila, Metsätähti, Kielo ja Kanerva -mökit: 170 € / vuorokausi

Lumme -mökki: 140 € / vuorokausi

Loppusiivous 90 € / mökki
Liinavaatteet 15 € / henkilö

Gravelpyöräilyviikonlopun ohjelma

Koko tapahtumaviikonlopun ohjelma päivittyy alkuvuodesta. Pysy kuulolla!