Hae sivustolta

Ratsastus Kolilla

Koe Koli kavioiden kopseessa

Ratsastus on hauska tapa tutustua Kolin luontoon, ja hevosten kanssa taivaltaessa saat ainutlaatuisen kokemuksen. Ratsastuksesta voit nauttia ympäri vuoden Kolilla ja Vuonislahdessa, kunhan varusteet ovat kunnossa. Opastetuille ratsastusretkille voi lähteä kokemattomammatkin ratsastajat. Rauhalliset islanninhevoset ovat helppoja ratsuja, ja retket suunnitellaan ja toteutetaan aina osallistujien tason mukaisesti.

Matkailutila Paimentupa

Matkailutila Paimentupa sijaitsee Kolin kansallispuiston kupeessa. Paimentuvalla voit majoittua ja lähteä ratsastusvaellukselle vuoden jokaisena aikana. Vaellusreitit ja hiihtoladut lähtevät läheltä pihapiiriä.

Paimentuvan pihapiirissä voit majoittua huoneistoissa, joissa on oma keittiö ja wc/suihku. Kesällä pihapiirissä on käytössä myös perinteisiä ja tunnelmallisia kesäaittahuoneita. Aitassa majoittujille on käytössä yhteiset wc/suihkutilat ja kesäkeittiö. Kesäisin majoittuville on myös aamiaismahdollisuus.

Paimentupa vuokraa myös perinteisiä rantamökkejä, joiden puusaunan lempeistä löylyistä voi nauttia järvimaisemaa ihastellen.

Paimentupa järjestää ratsastusvaelluksia ympäri vuoden sympaattisilla islanninhevosilla. Pääset tutustumaan Kolin upeaan luontoon kokeneen oppaan johdolla ratsain. Myös ensikertalaiset voivat osallistua rauhallisille vaelluksille. Pihapiirissä laiduntavia islanninhevosia voi ihastella samalla, kun nautitte aamukahvit terassilla.