Hae sivustolta

Ukko-Kolin hissit

Ilmojen halki Kolin ja Pielisen maisemissa

Maisemahissi

Kesäsesongin aikaan Kolilla palvelee kahden hengen penkeillä varustettu maisemahissi, josta avautuvat Kolin vehreät maisemat ja huikea näkymä Pieliselle.

Maisemahissimatkan pituus on 770 metriä ja kesto yhteen suuntaan noin kahdeksan minuuttia. Korkeuseroa matkan aikana kertyy huimat 212 metriä. Maisemahissi on näppärä tapa tutustua Kolin kansallismaisemiin yläilmoista käsin vaikka koko perheen voimin. Hissi tuo vieraat suoraan Kolin luontokeskus Ukon ja Break Sokos Hotel Kolin pihaan, josta on enää muutaman sadan metrin nousu Ukko-Kolin huipulle ihailemaan Suomen rakastetuinta kansallismaisemaa.

Hissi pyörii päivittäin 8.6.-11.8.2024 klo 10-17.30 (tauko klo 14-14.30). Rinnetuvan grilli-iltoina maisemahissi pyörii klo 20 saakka (tällöin hissillä tauko myös klo 16-16.30). Liput saat ostettua Ylä-Kolilla sijaitsevalta kesäkioskilta, Rinnetuvalta tai Break Sokos Hotel Kolin ja Koli Kylän vastaanotoista.

Osoitteet: Maisemahissin ala-asema, Rantatie 27, Koli. Maisemahissin ylä-asema, Ylä-Kolintie 39, Koli. Suosittelemme lähtemään maisemahissimatkalle ala-asemalta, missä on runsaasti paikoitustilaa sekä Rinnetuvan palvelut.

Kiskohissikin on elämys

Kolin luontokeskus Ukon ja Break Sokos Hotel Kolin pihaan pysäköintialueelta (Ylä-Kolintie 31) tuo myös kiskohissi. Hissin ikkunoista avautuu vaikuttava metsäinen näkymä kohti länttä.  

Noin sadan metrin pituista rataa kulkeva ilmainen kiskohissi on käytössä päivittäin klo 7–22. Vaihtoehtoisesti pysäköintialueelle voi sulan maan aikaan nousta portaita. Portaiden alapää on kiskohissin ala-aseman vieressä.