Hae sivustolta

Lieksan Vaskiviikko

Pohjoismaiden suurin vaskimusiikkifestivaali

Lieksan Vaskiviikko on yksi maailman merkittävimmistä vaskimusiikkifestivaaleista. Joka vuosi heinä-elokuun taitteessa vaskimusiikin suurimmat mestarit kaikkialta maailmasta kokoontuvat pieneen Lieksan kaupunkiin esiintymään, tapaamaan toisiaan ja mikä tärkeintä, opettamaan kansainvälistä, lahjakasta nuorisoa. Lieksan Vaskiviikko on Finland Festivalsin jäsenfestivaali ja laajuudeltaan Pohjois-Karjalan maakunnan suurin klassisen musiikin festivaali ja Pohjoismaiden suurin vaskimusiikin festivaali.

Kesällä 2024 jo 43. kertaa järjestettävä Lieksan Vaskiviikko perustettiin musiikkineuvos Erkki Eskelisen aloitteesta, kun Suomeen ja Lieksaan haluttiin saada vaskisoittajille ja vaskimusiikille samanlainen korkeatasoinen koulutus- ja konserttitapahtuma kuin Kuhmon Kamarimusiikista oli tullut jousisoittajille ja puupuhaltajille.

Lieksan Vaskiviikko -festivaali pitää sisällään korkeatasoisen konserttisarjan lisäksi myös kurssi- ja kilpailutoimintaa sekä pääsymaksuttomia pihasoittoja. Tulevan festivaalin teemasoitin on trumpetti ja myös kilpailusoittimena on trumpetti, kun Lieksan Vaskiviikon 6. kansainvälinen trumpettikilpailu (Raimo Sarmas in Memoriam) järjestetään kesällä 2024.

Lieksan Vaskiviikon ainutlaatuisuutta korostaa kaupunkia ympäröivä valtava erämaa Kolin kansallispuistoineen ja yksi Suomen suurimmista ja puhtaimmista järvistä, Pielinen. Lieksan Vaskiviikolla pysähdytään hiljaisen luonnon keskellä kokemaan kulttuuria, antamaan aikaa ystäville ja tutustumaan uusiin ihmisiin.

Festivaalin taiteellinen johtaja on yksi maailman tunnetuimmista klassisen taidemusiikin trumpettisolisteista, Jouko Harjanne. Hän on esiintynyt sinfoniaorkestereiden solistina kaikkialla maailmassa ja toiminut Radion sinfoniaorkesterin soolotrumpetistina.

Osta liput Vaskiviikon konsertteihin: