Hae sivustolta

Luontokohteet
Lähireitistöt

pappilahluhta lieksa retkeilyreitti lähireitti

Lähireitistöt ja kulkemisen kokemukset lähelle ja kauas.

Lieksan alueelta löydät useita helppokulkuisia lähireittejä, jotka vievät sinut alueen luonnon ja historian äärelle.

Brahean polun rakenteita
Lintu Brahean polulla
pappilahluhta lieksa retkeilyreitti lähireitti

Brahean polku ( 350 m )

Brahean Polku on Lieksan Varasojan maisemiin rakennettu esteetön luontopolku, joka alkaa ev.lut. kirkon parkkipaikalta ja päättyy pyörätielle. Polku on suurimmaksi osaksi vankkaa, lankkurakenteista siltaa, jossa on reunat tai kaiteet. Loppuosa on tasoitettua kivimurskaa. Pituutta polulla on noin 350 metriä ja sen pystyy kulkemaan niin pyörätuolilla, rollaattorilla kuin lastenvaunuja työntäen. Levähdyspaikkoja polulla on kaksi ja ne on tehty kosketusetäisyydelle puista.
Polku kartalla.

Pielispolun maisemaa

Pielispolku ( 850 m )

Pielispolku on kivituhkapintainen, pitkospuilla varustettu reitti Lieksan kaupungin sydämessä upean Pielisen rantamailla. Luontopolku alkaa Braheantieltä satamaan päin mentäessä heti radan jälkeen oikealta. Reitin pituus on noin 850 m ja sen varrelta löytyy lintujen tarkkailutasanne ja levähdyspenkkejä.
Polku kartalla

pappilanluhta lintukosteikko lieksa lähireitti päiväretkikohde

Pappilanluhdan lintukosteikkoreitti ( 1,1 km )

Alue sijaitsee aivan Lieksan keskustan kupeessa, noin kilometrin keskustasta Joensuun suuntaan, Kantatie 73:n varrella. Pysäköintialueelta on noin 200 m pitkä kävelysilta Pokron Pisa -katselutornille, joka sopii myös pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa liikkuville. Alueen rengasreitin pituus pysäköintialueelta on noin 1,1 km.
Polku kartalla.

paaterin polku lieksa lähireitti päiväretkikohde

Paaterin polku ( 4,7 km )

Paaterin polku on 4,7 km pitkä reitti Vuonislahden kylästä kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taiteilijakotiin Paateriin. Polku on pääosin ajettavissa myös polkupyörällä. Talvella Vuonislahden kylän ja Paaterin välillä on myös hiihtolatu.
Polku kartalla.

retkeily pitkospuut patvinsuon kansallispuisto lieksa

Karhunpolku ( 133 km )

Karhunpolku on 133 km pitkä eräretkeilyreitti Patvinsuon kansallispuistosta Ruunaan retkeilyalueen ja Änäkäisen kautta Teljoon. Reitti on merkitty oranssein täplin ja sen voi kulkea molempiin suuntiin patikoiden tai maastopyörällä. Reitin varrella on runsaasti nuotiopaikkoja, laavuja, autiotupia ja matkailuyrityksiä. Karhunpolku on osa laajaa Karjalan Kierros -reitistöä.
Polku kartalla.

Melonta lieksanjoen melontareitti

Lieksanjoen melontareitti

Lieksanjoen melontareitti alkaa itärajan tuntumasta Ruunaanjärven yläpuolelta ja päättyy Naarajärvelle. Reitin kokonaispituus on noin 80 km, mutta lähtö- ja lopetuspaikkoja on useita.
Reitti kartalla. 

Melonta Jongunjoen ja Pankasaaren melontareitit

Jongunjoen melontareitti

Jongunjoen melontareitti alkaa Kuhmon Jonkerinjärvestä ja se virtaa luonnonkauniina erämaareittinä Lieksan Nurmijärvelle. 70 km pitkällä reitillä on noin 50 koski- ja virtapaikkaa ja putouskorkeutta noin 80 m.
Reitti kartalla. 

Pankasaaren melontareitti

Jongunjoen melontareitti jatkuu etelään ja melomaan voi myös lähteä 75 km pitkää Pankasaaren melontareittiä.
Reitti kartalla.

Tutustu myös näihin