Hae sivustolta

Rekiniemi - Leirintäalue vailla vertaa

Rekiniemi – Leirintäalue vailla vertaa

Lieksan Vuonislahdesta löytyy oikea leirintäalueiden helmi. Vuonna 1982 perustettu reilun 3,5 hehtaarin laajuinen Rekiniemi sijaitsee Pielisen ja Jauhiaisen välisellä kannaksella idyllisen kylän kupeessa. Mänty- ja koivuvaltainen puusto, vesistön läheisyys ja vaihtelevat maastonmuodot luovat kodikkuutta ja rauhallisuutta alueelle.

-Olemme halunneet säilyttää alueen suhteellisen pienenä ja haluamme, että täällä on kaikille rauhallinen paikka leiriytymiseen, hyvät puitteet, harrastusmahdollisuuksia ja ystävällinen ilmapiiri, SF Caravan Pielisen-Karjalan puheenjohtaja Aulis Nevalainen kertoo.

Rekiniemen tupa

Rekiniemeä on kunnostettu ja huollettu aikojen saatossa huolella ja ajatuksella. Alueella on huoltorakennus sekä uudisrakennus, jossa on upouudet keittiötilat, wc ja inva-wc. Esteettömiksi rakennetut kulkuväylät ja saunatilat mahdollistavat myös liikuntaesteisille mukavan loman. Yhteisessä tuvassa voi vaihtaa kuulumisia muiden matkaajien kanssa. Wanhan koulun Puoti ylläpitää alueella kioski-kauppaa, joten pikkunälkään löytyy nopeasti purtavaa.

Lapsiperheiden ilona on ihka uusi leikkikenttä, polkuautoja ja hiekkapohjaiset uimarannat Rekiniemessä ja lähellä sijaitsevalla kylän upealla Itikanhiekan rannalla. Nevalaisen mukaan lapset eivät juuri muuta lomalta kaipaakaan, kuin luonnossa olemista ja touhua yhdessä perheen kanssa.

Itikanhiekan uimaranta Vuonislahdessa

Tekemisen puutetta ei Rekiniemen lomalaisten tarvitse kokea. Innokkaille vesillä liikkujille on käytössä suplautoja ja soutuveneitä. Kalastuslupia saa kylän kaupasta ja pelastusliivejäkin on varattu asukkaiden käyttöön. Mikäpä olisi lomalla sen parempaa, kuin grillata tai savustaa oma kalasaalis luonnon helmassa.

Vuonislahden kylässä tapahtuu kesäisin paljon. Kesätorilla lauantaisin voi tehdä kivoja löytöjä ja Wanhan koulun Puotiin on mukava piipahtaa kahville ja ostoksille. Jos tanssijalkaa kutkuttaa, voi sonnustautua lavatansseihin muutaman kerran kesässä ja Kestikievari Herranniemessä voi käydä herkuttelemassa ja iltaa istumassa.

paateri eeva ryynänen ateljee taiteilijakoti lieksa

Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taiteilijakotiin kannattaa myös tehdä retki vaikkapa venekyydillä tai patikoiden.  Luonnossa liikkujille Lieksa tarjoaa runsaan reitistötarjonnan Kolin ja Patvinsuon kansallispuistoissa, Ruunaan retkeilyalueella ja päiväretkikohteissa. Kolille pääsee kesällä Pielisen yli venekuljetuksella ja lasten kanssa voi tehdä kivan päiväretken Pikkukilin eläinpuistoon.

Yhteystiedot

SF-CARAVAN PIELISEN-KARJALA RY
Rekiniemi 4, 81590 Vuonislahti
puh. 040 702 5745
http://www.pielisenkarjala.fi/

Huom. Vuonislahden tien kunnostuksen vuoksi kannattaa ajaa Korpijärven tien kautta.
Katso reittikartta.