Hae sivustolta

Sorahiisi – Gravelpyöräilyn SM-kisat Kolilla

On aika laittaa tämän kansan sora-asiat kuntoon! Kansallismaisema, kumpuileva reitti, soraa sen kaikissa olomuodoissa – Sorahiisi tarjoaa gravelia Euroopan parhailla teillä.

Kun Kolille asti tullaan, niin siellä ajetaan kunnolla! Tarjolla on perjantaina yötä vasten starttaava Sorahiisi 320, eli 200 mailia soraa Pieliseltä itärajan pintaan. Jos edellinen on liikaa tai kaipaat jalometalleja, niin lauantaina ohjelmassa on Sorahiisi 70 ja 150 Kolin ympäristössä. Näillä reiteillä ratkotaan myös gravelin Suomen mestaruudet, mutta voit liittyä mukaan myös ilman tulospaineita.

Sorahiisi 70
Viikonlopun lyhin reitti kiertää Kolin kylältä pohjoiseen ja kansallispuiston ympäri upeaa Kolin rantatietä pitkin takaisin. Seiskakymppinen on matalahkon kynnyksen matka, jonka reitti on pinnanmuotojen vuoksi sopivan haastava. Voit ajaa Sorahiisi 70:n täysin paineitta kuntoajona tai kisaten. Lopullinen reitti julkistetaan alkukesän aikana.

Sarjat:
Miesten ja Naisten SM-sarjat ikäluokissa 65-69 … +80 (luokat viiden vuoden portaittain).
Yleinen kilpasarja (ei SM-arvoa). 
Ei-kilpailullinen harrastesarja. 

Sorahiisi 150 
Kaksi kierrosta Kolin kansallispuiston ympäri. Jälkimmäinen on hieman lyhyempi ja identtinen Sorahiisi 70 -reitin kanssa. Erinomainen mahdollisuus mittauttaa itsensä, perillä tiedät ajaneesi! Reitit varmistetaan alkukesän aikana.

Sarjat:
Miesten ja Naisten Elite (SM-luokka). 
Miesten ja Naisten SM-sarjat ikäluokissa 19-24 … 60-64 (luokat viiden vuoden portaittain). 
Yleinen kilpasarja (ei SM-arvoa). 
Ei-kilpailullinen harrastesarja.

Yleistä sarjoista:
SM-ikäluokat menevät viiden vuoden sykleissä (esim. 19-24, 25-29, jne.). Suomen Pyöräilyn säännöistä johtuen SM-sarjoihin voi osallistua aikaisintaan vuonna 2006 syntyneet. Huomaa myös eri sarjojen lisenssivaatimukset ja säännöt – lisätietoa löytyy näiltä sivuilta ja toimitetaan osallistujille, kun kuluvan vuoden säännöstö on vahvistettu Suomen Pyöräilyssä. Kisakeskuksena toimii Kolin seurojentalo aivan Kolin kylän ytimessä. Osallistujanumerot ovat noudettavissa pe 16.8. alkaen ja on haettava omaan lähtöaikaan mennessä. Lähtö ja maaliintulo tapahtuvat Kisakeskukselta. Lähdössä on tarjolla juomaa ja mukaan reitille otettavaa pientä purtavaa. Reitillä on juoma- ja ruokahuolto noin 25-30 kilometrin välein. Perillä maalissa on tarjolla juomaa ja keittolounas. Tarkka erittely juoma- ja ruokahuollosta laaditaan lähempänä tapahtumaa.

Sorahiisi 320
Sorahiiden kuninkuusluokka on 320-kilometrinen rupeama Lieksan loppumatonta soratieverkostoa. Epookki käynnistyy pe 16.8. noin klo 21 Ukko-Kolin huipulta. Alkuun lasketaan Kolin satamaan ja sieltä laivakuljetuksella Pielisen yli. Vastarannalta suunnataan tummuvaan yöhön. Reitti kiertää Lieksan karuimpia erämaamaisemia ja vielä karumpia sorateitä. Takaisin Kolille palataan lauantai-iltana ja pääteasema on Ukko-Kolin huipulla.

Sorahiisi 320:ssä virtaa gravelin ja tapahtumajärjestäjä Lullebiegga Gravelin veri – tämä on raastavan pitkien reittien laji! Reitillä ajaa mukana ryhmän kippari ja oma huoltoauto, jonka kyytiin voi tuoda oman varustelaatikon/kassin. Matkalla on puolenkymmentä huoltopistettä ja tarvittaessa lisätankkaus suoraan huoltoautosta. Jos matka tyssää, niin korvesta järjestyy kyyti takaisin Kolille. Mukana on myös oma valokuvaaja, joten todistusaineisto sankariteosta jää talteen.

Ilmoittautumiset tapahtumaan: https://www.sorahiisi.fi/ .