Kalastus Kolilla

Pielinen on suuri kala-allas, Ruunaa kutsuu koskille

Suomen neljänneksi suurin järvi Pielinen on erämainen ja moni-ilmeinen kohde kalastajalle. Luontaisina kantoina Pielisen vesissä ui muun muassa ahventa, kuhaa, haukea, siikaa ja harjusta. Istutettuja lajeja ovat järvilohi, järvitaimen ja nieriä. Katso lisää Pielisen kuvausta vapaa-ajankalastaja.fi -sivulta.    

Kalastusretket Pieliselle

Kun kaipaat apua ja vinkkejä suuren Pielisen saloihin tai vaivatonta kokonaispakettia, voit lähteä opastetulle kalastusretkelle. Opas tuntee seutua jo valmiiksi ja pystyy suosittelemaan sopivia paikkoja. Oppaalta saat halutessasi oppia myös omaan kalastamiseen.

Kolilta opastettuja kalastusretkiä on saatavilla kalastus-, luonto- ja ruokailupalveluita tarjoavalta Pielisen Retkeltä sekä ammattikalastaja Eino Nuutiselta, p. 040 776 3435.

Kalaan Ruunaan koskille

Kuuluisat Ruunaan kosket Lieksan itäosissa soveltuvat niin koskikalastuksen aktiiviharrastajille kuin harjoittelijoille. Ruunaan retkeilyalueelle istutetaan säännöllisesti pyyntikokoisia kirjolohia ja järvitaimenia. Retkeilyalueen läpi virtaavassa Lieksanjoessa on myös vähäinen luonnonvarainen taimen- ja harjuskanta.

Ruunaan koskilla opastettuja kalastusretkiä tekee Ruunaan Matkailu.

Luvat kuntoon

Kaikkien 18-64-vuotiaiden, jotka harrastavat muuta kalastusta kuin pilkkimistä tai onkimista on suoritettava valtion kalastonhoitomaksu.

Kalastonhoitomaksu oikeuttaa viehekalastamiseen yhdellä vavalla ja vieheellä lähes koko Suomen alueella, ei kuitenkaan vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueilla eikä kohteissa, joissa kalastus on kielletty muun säännöksen nojalla.

Lisäksi tarvitset erilliset luvat Ruunaan alueelle ja viehekalastukseen Pielisellä. Pielisen vieheluvan voit ostaa esim. seuraavista paikoista: Sale Koli, p. 010 762 3300, ABC-Liikenneasema, Nurmes p. 010 763 7562, Konesola Kirkkokatu 16, Nurmes p. 013 480 180.

Lomahuvila kalastajille

Pielisen kauttaaltaan ympäröimässä Hattusaaressa sijaitsevat, KoliCarelian 114 neliön pyöröhirsihuvilat ovat kalastuksen harrastajien suosiossa. Saat kalastusluvat verkoille, virvelille ja vetouisteluun Hattusaaren kalastuskunnan alueelle etukäteen ja voit vuokrata moottoriveneen 4 hp:n nelitahtikoneella tai tuoda oman veneesi. Isomman uisteluveneen pudotus onnistuu Hattusaaren sillan betoniluiskalta. Kaikissa huviloissa on oma ranta ja rantasauna. Paljon lisää sanoja ja kuvia: www.kolicarelia.fi.

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK