Kalastus

Pielinen on suuri kala-allas, Ruunaa kutsuu koskille

Suomen neljänneksi suurin järvi Pielinen on erämainen ja moni-ilmeinen kohde kalastajalle. Luontaisina kantoina Pielisen vesissä ui muun muassa ahventa, kuhaa, haukea, siikaa ja harjusta. Istutettuja lajeja ovat järvilohi, järvitaimen ja nieriä. Katso lisää Pielisen kuvausta vapaa-ajankalastaja.fi -sivulta.    

Kalastusretket Pieliselle

Kun kaipaat apua ja vinkkejä suuren Pielisen saloihin tai vaivatonta kokonaispakettia, voit lähteä opastetulle kalastusretkelle. Opas tuntee seutua jo valmiiksi ja pystyy suosittelemaan sopivia paikkoja. Oppaalta saat halutessasi oppia myös omaan kalastamiseen.

Kolilta opastettuja kalastusretkiä on saatavilla kalastus-, luonto- ja ruokailupalveluita tarjoavalta Pielisen Retkeltä.

Kesän 2021 kalastuspaketit

Jigikalastusta Pielisellä
Pielisen Retken opas vie teidät parhaille ottipaikoille veneillään. Retkellä kalastetaan kuhaa, ahventa ja haukea. Vasta-alkajille opas opettaa heittotekniikoita ja kaikuluotaimella kalan etsimistä.
Kesto: 4 h tai 8 h
Hinta: 400 €/vene tai 8 h 620 €/vene, 1-6 hlöä
Lähtöpaikka: Kolin satama
Sisältää: Veneen vuokran, oppaan palvelut, kalastusvälineet, turvallisuus välineet ja polttoaineet   
18-64-v vaaditaan voimassa oleva valtion kalastonhoitomaksu. Ei sisälly hintaan. Retkieväät lisähinnasta alkaen 19 €/hlö.

Vetouisteluretki
Vavat ”katolle” ja vesille. Vetouistelu on pohjoismaalainen kalastustyyli. Käytämme useampaa vapaa ja uistelemme kalapaikkoja läpi.
Kesto: 4 h tai 8 h
Hinta: 4 h 370 €/vene tai 8 h 620 €/vene
Henkilömäärä: 1-4 hlö/vene
Kohdekaloina: kuha, ahven ja hauki
Lähtöpaikka: Kolin satama
Sisältää: veneen vuokran, oppaan palvelut, kalastusvälineet, turvallisuus välineet ja polttoaineet
18-64-v vaaditaan voimassa oleva valtion kalastonhoitomaksu. Ei sisälly hintaan. Retkieväät lisähinnasta alkaen 19 €/hlö.

Varaa jigikalastusretki klikkaamalla kuvaa alla.

 

Kalastusretket

Kalastusretkien kautta saat varattua unohtumattomat kalastusretket Pieliselle ja muille lähialueen vesille. Kalastusretkiä toteutetaan moottoriveneellä sekä kalastuskajakeilla. Pielisellä käytössä on avovene, josta käsin onnistuu niin heittokalastus, jigikalastus kuin myös vetouistelu. Kohdekalalajeina kalastusretkillä on hauki, kuha ja ahven. Kalastuskajakeilla toteutetaan myös heittokalastusta, jigikalastusta ja vetouistelua. Kajakkeja on yhteensä 10 henkilölle, joten näillä pääsee isompikin ryhmä kerralla kalaan. Kajakeilla kalastaminen on aktiivista kalastamista, jossa kuulee ja aistii ympäröivän luonnon aivan eri tavalla kuin moottoriveneessä. Kajakeilla käydään myös pienemmillä vesillä, kuten joilla ja metsälammilla. Tarjonnassa on myös oma hauenkalastuskohde, Musta Mäntyjärvi Patvinsuon kansallispuiston kupeessa, jonne järjestetään kalastusretkiä. Järven voi vuokrata privaatti kalastuskäyttöön ryhmille. Kalastusretkien oppaalla on kalastusoppaan-, melontaohjaajan ja vuokravenekuljettajan tutkinnot.

Kalastusretket, Ylä-Kolintie 39, Koli, p. 044 010 1143,  info@fishingtrips.fi, www.kalastusretket.fi, Facebook: Kalastusretket, Instagram: kalastusretket.

Kalaan Ruunaan koskille

Kuuluisat Ruunaan kosket Lieksan itäosissa soveltuvat niin koskikalastuksen aktiiviharrastajille kuin harjoittelijoille. Ruunaan retkeilyalueelle istutetaan säännöllisesti pyyntikokoisia kirjolohia ja järvitaimenia. Retkeilyalueen läpi virtaavassa Lieksanjoessa on myös vähäinen luonnonvarainen taimen- ja harjuskanta.

Ruunaan koskilla opastettuja kalastusretkiä tekee Ruunaan Matkailu.

Luvat kuntoon

Kaikkien 18-64-vuotiaiden, jotka harrastavat muuta kalastusta kuin pilkkimistä tai onkimista on suoritettava valtion kalastonhoitomaksu.

Kalastonhoitomaksu oikeuttaa viehekalastamiseen yhdellä vavalla ja vieheellä lähes koko Suomen alueella, ei kuitenkaan vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueilla eikä kohteissa, joissa kalastus on kielletty muun säännöksen nojalla.

Lisäksi tarvitset erilliset luvat Ruunaan alueelle ja viehekalastukseen Pielisellä. Pielisen vieheluvan voit ostaa esim. seuraavista paikoista: Sale Koli, p. 010 762 3300, ABC-Liikenneasema, Nurmes p. 010 763 7562, Konesola Kirkkokatu 16, Nurmes p. 013 480 180.

Lomahuvila kalastajille

Pielisen kauttaaltaan ympäröimässä Hattusaaressa sijaitsevat, KoliCarelian 114 neliön pyöröhirsihuvilat ovat kalastuksen harrastajien suosiossa. Saat kalastusluvat verkoille, virvelille ja vetouisteluun Hattusaaren kalastuskunnan alueelle etukäteen ja voit vuokrata moottoriveneen 4 hp:n nelitahtikoneella tai tuoda oman veneesi. Isomman uisteluveneen pudotus onnistuu Hattusaaren sillan betoniluiskalta. Kaikissa huviloissa on oma ranta ja rantasauna. Paljon lisää sanoja ja kuvia: www.kolicarelia.fi.

Show your Kli