Hae sivustolta

Koli-Vuonislahti -jäätie

Autoiluun, luisteluun ja juoksuun

Miltä tuntuu, kun oman Opelin alla on 40 senttiä paksu jääkansi mutta vielä paksummin hyistä vettä? Säiden salliessa keskitalvella avattava Euroopan sisävesien pisin virallinen jäätie on huima kokemus!

Viranomaiset voivat avata tien autoliikenteelle kun teräsjään paksuus on vähintään 40 cm. Huippuvuorokausina seitsemän kilometrin pituisella tiellä on laskettu yli 500 ajoneuvoa. Lieksan kaupungin alueella sijaitseva ja Pielisen yli kulkeva jäätie lyhentää ajomatkaa Kolin kylän keskustasta Lieksan keskustaan 51 kilometrillä. Siksi myös paikallisväestö toivoo kovasti, että jäätie päästään avaamaan mahdollisimman varhain.

Olosuhteiden salliessa jäätien viereen avataan myös retkiluistelurata, joka on käytössä niin pitkään, kuin sää sallii. Radalla saa myös pyöräillä ja vieressä kävellä. Pisimmillään jäätie ja  luistelurata ovat olleet auki huhtikuulle saakka.

Koli – Vuonislahti jäätie on suljettu talvelta 2024.

Ajankohtaisen aukiolotilanteen pääsee tarkistamaan FinTrafficin Liikennetilanne -palvelusta.

Jäätien aukiolon voit tarkistaa Finntrafficin liikennetilanteen listanäkymästä (liikennetilanne.fintraffic.fi) Valitse Listanäkymät ja sieltä edelleen Jäätiet. Pielisen ylittävän jäätien nimi on Tolkintie, Lieksa.