Hae sivustolta

Lumikenkäily

Lumen lumoissa

Hauskaa. Helppoa. Sopii kaikille. Talviliikunnan helmi. Sitä on lumikenkäily. Helppo laji sopii kuntoiluun tai leppoisaan retkeilyyn. Eniten lumikenkäretkestä saa irti, kun tallaa oman uransa lumiseen metsään. Koli sopii erityisen hyvin lumikenkäilyyn. Korkeuserojen, paksun lumipeitteen ja ulkoilijaa usein palkitsevien tykkylumimaisemien ansiosta Koli on erinomaista lumikenkäilymaastoa. Lumikenkäily onkin yksi Kolin talven suosituimmista aktiviteeteista. Paikalla käy myös suurempia yhteisöasiakkaita, jolloin samaan aikaan voi lumikenkäilemään lähteä likemmäs sata henkilöä.

Perinteiset lumikengät ovat omiaan Kolin huippujen jyrkemmilläkin vaaroilla, mutta liukulumikengät soveltuvat paremmin loivempiin maastoihin. Hyviä kohteita liukulumikengillä on esimerkiksi Räsävaara, Loma-Kolin vaarat tai Kolin kansallispuiston eteläosan vaarat. Parhaimmillaan liukulumikengillä sanansa mukaisesti liu’ut vaivatta pehmeässä lumessa.

Et tarvitse välttämättä omia lumikenkiä, sillä Kolin välinevuokraamoissa on niin lumikenkiä, sauvoja kuin liukulumikenkiäkin.

Lumikenkäilyretkiä ja välinevuokrausta Kolilla tarjoaa Retkipaikka, Polar Adventures ja FeelKoli.

Lähde ohjatulle lumikenkäretkelle!

Lumikenkäilyreitit Kolilla

Kolin huippujen lumikenkäilyreitti, n. 1,8km, rengasreitti

Kolin Huippujen lumikenkäilyreitti on noin 1,8 kilometrin pituinen rengasreitti, joka soveltuu myös aloittelijoille. Reitti on suunniteltu nimenomaan perinteisille lumikengille, ei karvapohjaisille liukulumikengille, ja se kulkee paikoitellen kohdissa, joihin liukulumikenkien pito ei riitä. Reittiä suositellaankin vain lumikengillä kuljettavaksi, ei kävellen tai liukulumikengillä. Reitti on kuljettavissa, kun lumensyvyys on riittävä. Reitin avaamisesta ja kunnosta tiedotetaan Kolin kansallispuiston Ajankohtaista-sivulla.

Reitin alkupisteen lähellä olevalle Pääministerin nuotiopaikalle voi ostaa puita luontokeskus Ukosta. Lähimmät huolletut tulentekopaikat ovat Vaaralanaholla (n. 1 km Kolin huipulta kylän suuntaan), Paimenenvaaralla (vajaa 2 km huipulta) ja Ikolanaholla (n. 2,5 km huipulta). Myös Ukko-Kolin rinteiden ala-asemalla on huollettu tulipaikka ja laavut. Myös kävelijöiden on mahdollista käyttää tuolihissiä (hissiliput ostetaan ala-asemalta, os. Rantatie tai kysy hotellin vastaanotosta).

Lisätietoja, retkivinkit ja lumitilannetiedot: Kolin luontokeskus Ukko, p. 040 773 2442, .

Vuokravälineitä ja ohjattuja retkiä tarjoavat