Hae sivustolta

Luontokohteet
Ruunaan retkeilyalue

Haapavitjan riippusilta sumuisena syysaamuna Ruunaan retkeilyalueella.

Koskien kuohuntaan koko perheen voimin.

Ruunaan retkeilyalueella risteilevät reitit ovat unelmien täyttymys vaeltajille ja maastopyöräilijöille. Vesi, taivas ja ikoniset metsät kohtaavat Kolin ja Lieksan itärajan monipuolisella reittiverkostolla. Kevyt patikointi yhdessä lasten kanssa tekee täydellisen retkeilypäivän, ja alueen lukuisien kuohuvien koskien äärelle kulkee kätevästi rentoutumaan tai kalastamaan.

Nainen pyöräilee talvella aurinkoisessa säässä.
Ilmakuva Lieksanjoen koskimaisemasta syksyllä.
Murrookosken laavu Ruunaan retkeilyalueella joen vieressä. Pariskunta paistaa makkaraa nuotiolla.
Ilmakuva Lieksanjoesta syksyllä.
Mies perhokalastaa joella Lieksassa.
Haapavitjan riippusilta sumuisena syysaamuna Ruunaan retkeilyalueella.

Kaikille soveltuva Ruunaan retkeilyalue.

Alueen esteettömät palvelut mahdollistavat kulkemisen kaiken kuntoisille ympäri vuoden. Merkityt reitit, huolletut taukopaikat ja monipuoliset palvelut toivottavat kävijän tervetulleeksi. Alueelta löytyy myös erinomaisia reittejä maastopyöräilyyn. Opastuspiste löytyy Ruunaan retkeilykeskuksesta, jossa täydellisen reissun suunnitteleminen käy käden käänteessä.

Vuokrapyörät rivissä mäntymetsässä.

Ruunaa on oivallinen maastopyöräilykohde. Karhunpolun maastopyöräreitille voi lähteä Ruunaalta Jongunjoen suuntaan tai polkea vaikkapa Patvinsuon kansallispuistoon. Kokeneillekin maastopyöräilijöille haastetta löytyy Koskikierrokselta, jonka kapeat polut ovat juurakkoisia ja kivisiä. Haastetta lisää tuovat mäet ja tiukat mutkat.

Huomaa, että Karhunpolun pitkoksia ja taukopaikkoja kunnostetaan parhaillaan, mutta se ei estä retkeilyä maastossa.

Ruunaan koskenlaskut puuveneellä tai kumilautalla ammattitaitoisen oppaan johdolla antaa ikimuistoisen elämyksen ja jännitystä lomapäivään.

Neitikosken esteetön reitti

Neitikosken esteetön reitti kuljettaa sinut Neitikosken kuohujen ääreen liikuitpa sitten kävellen, pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa. Alueella on myös esteetön ravintola ja majoitusta.

Nuori koskikalastaja

Ruunaan koskikalastuksen parissa vietetty loma on monen kalastajan unelma. Rauhaisa ja puhdas ympäristö saa mielen rentoutumaan.

Reitit

Yhteystiedot

Neitikoskentie 47, 81750 Pankakoski

020 639 5654

Lisätietoja alueesta ja ryhmätarjouksista

Luontoon.fi
Ruunaan retkeilyalueen esittely

Kuljetuspalvelut
Kimppakyydillä Ruunaalle

Tutustu myös näihin