Hae sivustolta

Talven ihmemaa Kolin kansallismaisemissa

Lumikenkäily

Talven ihmemaa Kolin kansallismaisemissa

Maa katoaa valkoisen lumen alle, joka täyttää Lieksan jylhät vaarat kuin pilvenhattarat. Järvet jäätyvät ja niin myös Vuonislahden retkiluistinrata, jossa luistellaan läpi talven. Lieksa kutsuu sinut tänä talvena Suomen tunnetuimpiin erämaisemiin, nauttimaan vitivalkeasta hangesta, erätulten lämmöstä ja legendojen loimusta. 

Vaarassa rakastua: lumivaipan alla heräävä Lieksa 

Talvi tuo mukanaan pimeän ja kylmän vuodenajan, jolloin voi suosiolla antaa mielen ja kropan rentoutua. Antaa mahdollisuuden levätä. Talven aika luo täysin uniikin tunnelman luontoon, kun maisema täyttyy lumihiutaleiden hiljaisesta leijailusta ja pilvenhattaraa muistuttavista lumikinoksista. 

Talven ihmemaa Kolilla Lieksassa

Lieksa tarjoaakin mahdollisuuden nauttia hiljaisuudesta luonnon keskellä, kun tämä korpiseikkailijan unelma, Suomen kansallismaisema, uinuu lumivaipan alle. Käperry vilttiin, ota kuppi kuumaa ja nauti talven maisemista. Ehkä kuulet eläinten rapinaa ympäriltäsi ja jos olet onnekas, voit tavata Suomen villieläimiä niiden luonnollisessa ympäristössään. Tuplataksesi mahdollisuutesi, suosittelemme varaamaan talvisen eläinkatselupäivän, joka takaa sinulle optimaalisen sijainnin kelohonkaisessa mökissä luonnon helmassa. Täällä saatat nähdä muun muassa ahman, maakotkan, hiirihaukan sekä karhuja, niiden herätessä talviunilta huhtikuun paikkeilla. 

Kirpeä pakkanen ja aurinko ovat myös täydellinen yhdistelmä ulkoiluun ja valkeasta hangesta nauttimiseen aktiiviurheillen. Suomalaista maisemaa löytyy Lieksasta sen upeiden järvien ja vaarojen lisäksi myös kaupungista, joka sopii erinomaisesti aktiiviseen luontomatkailuun. Lieksa sijaitsee vain kivenheiton päässä suositusta Kolin kansallispuistosta, tarjoten rauhallisemman mutta mielenkiintoisen ympäristön matkailijalle. Alue on saavutettavissa helposti suurimmasta osasta Suomea, sillä se sijaitsee lähellä Joensuuta, Pielisen rannalla, itäisessä Suomessa. Lieksaan pääsee helposti junalla tai linja-autolla. Lähialueilta liikennöi myös pari kertaa viikossa kaikille avoin, kutsuohjattu, esteetön, ovelta ovelle palveleva asiointiliikenne. Voit tarkistaa lisätiedot täältä

Mitä tehdä talvella Lieksassa?

Lieksan monipuolinen maasto ja retkeilykohteet kutsuvat vierailijoita läpi vuoden, mutta talvi tarjoaa mahdollisuuden uniikkeihin elämyksiin, esimerkiksi eläinten ja talvimaisemien parissa. 

Lieksan matkailualue tarjoaa loistavat mahdollisuudet nauttia talven tarjoamista mahdollisuuksista. Nauti hiihdosta Lieksan lumenvalkoisilla laduilla, laita lumikengät jalkaan ja lähde tarpomaan kohti erämaata, ihastele koiria huskysafarilla tai pulahda jääkylmään avantoon kuuman saunan lomassa. Nautiskele kuppi kuumaa nuotion hohkaavassa loimussa, lumoudu valkeavana kimmeltävästä lumesta tai käännä vaihde kaakkoon ja vietä päivä moottorikelkkaillen aina vaaroista järville ja metsän siimekseen. 

Huskysafari Kolilla

Lieksan useiden palveluntarjoajien joukosta löydät lukuisia erilaisia aktiviteetteja, aina perheen pienimmillekin sopivista riemuista aikuisempaan makuun sopiviin aktiviteetteihin. Lapsille sopivia aktiviteetteja ja välineitä löytyy esimerkiksi hiihtoon, retkeilyyn, mäenlaskuun ja maastopyöräilyyn. Mahtavat lumimaisemat ovat omiaan myös opastetuille ratsastusretkille islanninhevosella. Koiravaljakkoajeluita löytyy moneen eri makuun, aina lyhyemmästä yhden tunnin ajelusta Lieksassa, neljän päivän täysihoitopakettiin Eräkeskus Wilderness Logdessa. 

Huskyja Lieksa

Lieksan ja Kolin laaja reittiverkosto tarjoaa mahtavat puitteet moottorikelkkailuun vaaroilta kallioille ja metsistä järville, Suomen tunnetuimmissa maisemissa. Myös Ruunaan kuohuvat kosket kutsuvat matkailijaa läpi vuoden. Ruunaan retkeilyalueella voi talvella ihastella koskia esimerkiksi lumikenkäillen tai moottorikelkalla. Kulttuurinnälkäinen suuntaa sen sijaan Vuonislahteen, jossa Kestikievari Herranniemi tarjoaa majoituksen ja ravintolan lisäksi saunaelämyksiä ja Wanhan Koulun Puoti pitää huolen monipuolisista tapahtumista ympäri vuoden. Täältä löydät myös kaupan sekä viihtyisän kahvilan. 

Rauhaa kaipaava eläinten ystävä nauttii talvisesta eläintenkatselupäivästä, joka tarjoaa mahdollisuuden päästä näkemään metsiemme villieläimiä heidän luonnollisessa ympäristössään. Kurkkaa lisätietoja Lieksan talviaktiviteeteista täältä

Talvi Lieksassa

Kolin ja Vuonislahden välillä kulkee myös Kolin jäätie, joka kutsuu retkiluistelijoita paikalle läpi talven. Jäätie on 7 km pitkä, tehden siitä Suomen pisimmän yleisen jäätien, sekä koko Euroopan pisimmän sisävesien jäätien. Jäätien aukiolo riippuu vuosittain sääolosuhteista ja retkiluistelurata saattaa olla ainoastaan Vuonislahden alueella. Voit tarkistaa jäätien tilanteen täältä ja retkiluisteluradan täältä

Lieksan jylhät vaarat, koskien pauhu ja ainutlaatuiset maisemat kutsuvat talven seikkailijaa luokseen. Lisää Lieksan upeista maisemista ja luontokohteista voit lukea myös edellisestä artikkelistamme: Miksi lähteä Lappiin, kun voi lähteä Lieksaan?

Tervetuloa nauttimaan lumen hellimästä Lieksan ihmemaasta tänä talvena! Mikäli sinulla on kysyttävää talven aktiviteeteista tai palveluntarjoajista, ethän epäröi olla meihin yhteydessä.