Hae sivustolta

Feel Koli

Elämyksellisiä retkipalveluita

Feel Koli -retket on yhden naisen, Irja ”Irkku” Tanskasen, retkipalveluyritys. Tausta yhtiö Eräsniekka Ky on perustettu v. 1995.

Kolilla oli tuolloin tarve nuotiokahvi- ja keikkaopas palveluille, niinpä liikunnallisena kokin ja tarjoilijan töitä tehneenä tuoreena eräoppaana ryhdyin yrittäjäksi. Koli oli minulle tuttu alue entuudestaan, olen kotoisin lähialueelta Martonvaarasta.

Yritykseni arvot olivat alusta saakka luontoa kunnioittava, vastuullinen toiminta ja reilu yhteistyö. Ensimmäinen investointini oli 20 puukuksaa, ne ovat vaihtuneet Kupilkan komposiittikuppeihin. Olen vuosikymmenten ajan tehnyt tiivistä yhteistyötä alueen yritysten, Kolin kansallispuiston ja Kolin Matkailu Oy:n kanssa. Lumikenkäilyn aloitin Kolilla v. 1996, tuolloin laji oli uutta alueellamme. Teimme lajia tunnetuksi lumikenkäilyn pioneerin Matti Eskelisen kanssa. Siitä saakka olen järjestänyt Kolilla opastettuja lumikenkäretkiä. Kolin upeat maisemat, monipuoliset ja välillä haastavatkin maastot sopivat erittäin hyvin lumikenkäilyyn. Käytän kanadalaisia Faber-lumikenkiä, olen todennut ne parhaiksi ja kestävimmiksi ryhmien käytössä.

Vaalin alueemme kulttuuriperintöä. Feel Koli -retkien opastukset pohjautuvat paikalliskulttuuriin ja -luontoon. Olen saanut kulkea opasurallani Kolilla syntyneen kansallispuiston perustamiseenkin vahvasti vaikuttaneen Ilmari Martikaisen mukana. Ilmari tunsi Kolin alueen perinpohjaisesti.

Kaikki asiakkaat ikään, sukupuoleen, kansalaisuuteen, rotuun tai uskontoon katsomatta ovat tervetulleita retkilleni. Lähden retkelle yhdenkin henkilön kanssa kävellen tai lumikengillä, retkien vauhdin sovitan aina retkeilijöiden kunnon ja voinnin mukaiseksi. Yhteistyöyritysten oppaat ovat apuna isossa ryhmissä, myös he tuntevat hyvin Kolin maastot ja tarinat.

Feel Koli -retkillä on Good Travel Seal -ympäristösertifikaatti ja Visit Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland kestävän matkailun merkki.

Feel Koli yrityksen palvelut