Ladut
28 km
Rinteet
0/7
Hissit
0/4
Lumitilanne
30 cm
Yläasema
Ala-asema

Ladut ja rinteet. Latujen hoito on lopetettu, mutta ne ovat vielä hiihdettävässä kunnossa. Laskettelukausi 2019–2020 päättyi 22.3.

Kolin ladut

Latuja vaaroilla ja jäällä

Kolin 80 kilometrin pituinen latuverkosto kulkee vaihtelevissa maastoissa Kolin vaaroilta Pielisen jäälle. Vaaraladuilla hiihtäjä pääsee nousemaan maisemapaikoille ja laskemaan alas vinhaa vauhtia. Suomen pisin yhtämittainen valaistu latu (25 km) kulkee Koli Freetimen pihasta Kopravaarasta Kolin kylän kautta Loma-Kolille. Valot ovat päällä klo 21 ja -22 °C asteeseen asti.

Latukartat

Voit seurata latuverkoston kunnostusta reaaliaikaisen palvelumme avulla.    

Paperisessa latukartassa esitellään latujen, latukahviloiden ja tulipaikkojen sijainnitt. Kartan voit ostaa alueen palvelupisteistä. Samalla tuet latujen kunnossapitoa.

Reaaliaikaista kuvaa ladulta voit katsoa latukamerasta, joka sijaitsee lähellä Kopravaaraa. Huom! Latukamera ei ole tällä hetkellä käytössä.

Kolin ensilumenlatu

Ensilumenlatu on Kolin valaistun ladun eteläpäässä sijaitseva kahdeksan kilometrin latuosuus Kopravaarasta Louhivaarantien risteykseen. Latu sijaitsee harjanteella 120-240 metriä merenpinnan yläpuolella. Hiihtourat voidaan avata reitille korkeuden ja purupohjan ansiosta alavampia seutuja aiemmin.

Suomen kauneimmat hiihdot

Retkihiihtotapahtumiamme ovat upeiden koskien vierellä helmikuun puolivälissä hiihdettävä Ruunaan Koskihiihto , Pielisen jäällä helmikuussa suksittava ilmainen retkihiihto Pielisen jäähiihto sekä helmi-maaliskuussa maan kauneimpia hiihtomaisemia tarjoavat Kolin maisemahiihto ja Ahmanhiihto. Hiihtotapahtumien sarjan päättää Pogostan Hiihto, jota monet pitävät Suomen parhaana massahiihtotapahtumana.

Vuokravälineitä ja hiihtokoulua

Kolin hiihtokoulu on Suomen vanhimpia hiihtokouluja. Saat hiihtokoulun opettajilta opetusta alppihiihdon, lumilautailun ja telemarkin lisäksi maastohiihdossa. Maastohiihtosettejä on vuokrattavissa Kolin Safaritalolta Loma-Kolilta ja Ukko-Kolin rinteiden ala-asemalta.

Show your Kli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK