Hae sivustolta

Polkujuoksu

Katso reittisuositukset ja muut vinkit polkujuoksuun!

Kaisa Mäkäräinen treenaa Kolilla.

Katso reittisuositukset ja muut vinkit polkujuoksuun!

Miksi Kolille?

  • Erittäin monipuoliset reitit upeissa maisemissa!
  • Laaja reittiverkosto Kolilla, Ruunaalla ja Juuassa!
  • Vaihtoehtoja pikkulenkeistä yli yön -juoksuvaelluksiin!
  • Matkailijan palvelut burgeripaikoista kylpylään!

Pohjois-Karjala, ja Kolin matkailualue on polkujuoksijan ihanteellinen leikkikenttä. Alueelta löytyy monipuolisesti erilaisia luontokohteita, erilaisine maastonmuotoineen ja erikoisuuksineen. Ja mikä parasta, vain muutaman tunnin ajomatkan päästä lähes kaikkialta. Sinun ei todellakaan tarvitse matkustaa Lappiin asti kokeaksesi erämaatunnelmaa tai kerätäksesi nousumetrejä takataskuun!

Kokosimme kasaan yhdessä paikallisten polkujuoksun erikoisjoukkojen kanssa vinkkejä alueen reiteistä, pitäen silmällä eri tasoiset polkujuoksijat. Nämä ehdotukset reittikuvauksineen löydät sivun alaosasta. Mikäli reittisuunnittelussasi iskee runsaudenpulasta johtuva valinnanvaikeus, voit valita suosituksista eniten kiinnostavan, tai vaikka kerätä viikonloppuloman aikana ne kaikki! Lisämausteena julkaisemme artikkeleita aiheen ympäriltä, joissa esittelemme polkujuoksumahdollisuuksia alueellamme laajemmin. Artikkeleita julkaistaan tällä sivulla kesän mittaan. Tervetuloa nauttimaan!

Mikä on Ruunaa? Missä on Juuka?

Ruunaan retkeilyalue ja Juuka ovat osa Kolin matkailualuetta ja tarjoavat hienoja kohteita myös polkujuoksijalle. Lieksan itäosien erämainen Ruunaa on yksi valtion retkeilyalueista ja päiväretken tai oman matkansa arvoinen kohde. Ruunaa tarjoaa koskien, jokien, soiden ja metsien ohella loistavat reitit polkujuoksuun.

Juuan kirkonkylä on noin 25 minuutin ajomatkan päässä Kolin kylältä. Yksi reittisuosituksistamme on hieno ja Kolin reiteille vaihtelua tarjoava Juukaharju Juuan kirkonkylä lähellä. Kun käyt testaamassa Juukaharjun, piipahda myös Juuan kirkonkylällä katsomassa vanhoista puutaloista koostuvaa Puu-Juukaa ja hörppää kahvit tunnelmallisessa Hedwigin Helmessä!

Juoksua Pohjois-Karjalan parhailla poluilla

Listasimme Pohjois-Karjalan parhaat polut juoksuharrastukseen. Mukana niin Kolia, Ruunaata, Petkeljärven kansallispuistoa kuin Joensuun seutua. Ota vinkit talteen ja sukella seutukunnan parhaille poluille!

Lue artikkeli >>

Juoksuvaellus Kolilla? Onnistuu!

Miten onnistuu juoksuvaellus Karhunpolulla, Kolin polulla ja Herajärven kierroksella! Lue artikkelimme, jossa Mikko ”Peltsi” Peltola ja Susanna Ylinen kertovat omista kokemuksistaan!

Artikkeli tulossa >>

Kuva: Susanna Ylinen
Kuva: Eini ja Antti Eronen

Eini ja Antti oppaiksi Kolin poluille

Kolin mäkiset reitit ovat Eini ja Antti Erosen kotipolkuja. Lue linkistä, miten kokeneiden konkareiden ja polkujuoksuohjaajien omat avioparijuoksut onnistuvat Kolin maisemissa!

Artikkeli tulossa >>

Jotain spesiaalia?

Etsitkö jotain erityisen elämyksellistä? Lämpimän veden aikaan voit kulkea Kolin kansallispuistoon kuuluvan kapean saarijonon läpi swim & run -tyylillä. Saarijonon pituus on 12 kilometriä. Siitä yhdeksän kilometriä kuljetaan saarissa patikoiden ja saarten välit uiden tai uimapatjalla. Kysy lisää matkailuneuvonnasta.

Reittivinkit:

Haluatko jättää palautetta polkujuoksu -osion tekijöille?
-> Lähetä kehut ja kehityskohteet osoitteeseen: